Gratis adviesgesprek op 06 20 04 52 57 info@praktijkstasterk.nl

Autisme

Hulp en begeleiding bij autisme

Wanneer ouders de diagnose krijgen dat hun kind autisme heeft, komt al snel de vraag: wat nu? De vragen: “wat betekent dit voor school, wat betekent dit voor thuis, hoe werkt het allemaal precies bij mijn kind” zijn zo een paar vragen die ik regelmatig in mijn praktijk van ouders hoor.

Maar ook vragen als: ‘hij komt zo boos uit school, hoe kan ik thuis nu het beste reageren want ons kind lijkt zijn bui op zijn zusje af te reageren?’
Of de vraag: ‘ons kind heeft uitbarstingen op school en lijkt in zijn eigen wereldje te zitten, heeft moeite met plannen en organiseren en moet straks wel naar de middelbare school. Hoe kunnen wij hem daarbij helpen?’ 

Bij Praktijk Sta Sterk kunt u terecht voor hulp en begeleiding van uw kind met autisme. Uw kind krijgt meer zicht op wat autisme voor hem of haar inhoudt, wat uw kind nodig heeft om thuis of op school te kunnen meedoen. Praktijk Sta Sterk zet hiervoor diverse middelen in, zoals psyco-educatie en dingen begrijpelijk uitleggen. Maar ook uw kind nieuwe vaardigheden aanleren en daarmee oefenen, helpen bij plannen en organiseren, leren omgaan met vrije tijd en dergelijke. 

Hulp voor het hele gezin 

Naast hulp en begeleiding voor uw kind met autisme, kan Praktijk Sta Sterk ook iets voor het gezin betekenen. Deze hulp en begeleiding is praktisch en gericht op het bieden van handvatten. Hierdoor leert u uw kind beter begrijpen en weet u beter wat uw kind nodig heeft, waardoor uw gezin weer beter gaat functioneren! U kunt hierover ook meer en uitgebreidere informatie vinden op de pagina gezinsbegeleiding.

Praktijk Sta Sterk werkt hierin ook graag samen met de school en zal indien gewenst dan ook samen met ouders mee naar school gaan. Zo kunnen we tot een gezamenlijk plan van aanpak komen en geven we daarin ook advies aan school over de begeleiding van uw kind. Dit is ook vaak praktisch gericht: welke plek in de klas heeft uw kind, hoe verwerkt hij zijn prikkels, hoe wordt uw kind voorbereid op veranderingen etc.. Op basis van deze informatie kunnen we daar dan praktische aanpassingen en oplossingen voor zoeken.

Dit alles doet Praktijk Sta Sterk samen met en in overleg met ouders, om zo te komen tot gezamenlijke oplossingen die passen bij het kind en het gezin, zodat het gezin daarna op eigen kracht weer verder kan!

Weet dat Praktijk Sta Sterk:

✓ Klein en laagdrempelig is.
✓ Werkt met praktische en concrete hulpmiddelen, die afgestemd zijn op de begeleiding die uw kind nodig heeft.
✓ Uw wensen en vragen als uitgangspunt neemt.
✓ Zoekt naar de mogelijkheden en oplossing samen met u

Vragen, tarieven en een afspraak maken 

De tarieven die ik hanteer kunt u vinden onder het menu tarieven. U kunt ook op deze link klikken om mijn tarieven in te zien. 

Heeft u vragen of advies nodig? Neem gratis telefonisch contact op!  Uiteraard kunt u ook contact opnemen op het emailadres info@praktijkstasterk.nl