Gratis adviesgesprek op 06 20 04 52 57 info@praktijkstasterk.nl

Kind & Echtscheiding

Hulp en begeleiding bij ouders die gaan scheiden

Ieder jaar krijgen meer dan 30.000 kinderen te maken met ouders die gaan scheiden. Voor kinderen is een scheiding een hele heftige ervaring en het heeft ingrijpende gevolgen voor hun leven. Het is dan ook belangrijk dat kinderen hier goed in begeleid en ondersteund worden om de gevolgen van de scheiding voor hen tot een minimum proberen te beperken.

Wanneer u als ouders in deze situatie zit is het soms moeilijk om zelf alles te overzien, omdat er zoveel op u afkomt. En daardoor kunt u misschien niet altijd uw kind die steun en begeleiding geven die het wel nodig heeft. Ook leven er misschien wel allerlei vragen, bijvoorbeeld: hoe vertel ik het mijn kinderen, wanneer vertel ik het? Of moeten we dat samen doen? Vaak komen er heftige emoties bij vrij, wanneer kinderen horen dat hun ouders gaan scheiden. De wereld staat voor hen op z’n kop! Het brengt veel onzekerheid met zich mee en kinderen voelen zich regelmatig gedwongen partij te moeten kiezen, wat natuurlijk onmogelijk is, want ze houden van hun vader en hun moeder!

Praktijk Sta Sterk biedt u als ouder en/of uw kinderen hierbij hulp en begeleiding, met een persoonlijke aanpak gericht op uw situatie en wensen. 

Begeleiding kind / jongere

Praktijk Sta Sterk biedt uw kind begeleiding en ondersteuning bij de scheiding. Maar ook daarna, als blijkt dat een kind problemen ervaart met de situatie, of niet lekker in zijn vel zit. In alle rust, afgestemd op de leeftijd en het niveau van het kind wordt er gekeken naar wat het kind nodig heeft. Er is uiteraard de ruimte en de tijd om alles rustig uit te leggen, te bespreken en vooral te kijken waar de behoeftes van het kind liggen. Hierdoor is er een plek waar het kind zich kan uiten over de zorgen die het heeft en waar het verdrietig of boos over is. Samen met het kind gaan we kijken wat er nodig is om de situatie te verbeteren of op te lossen. Uiteraard worden de ouders daarin betrokken (en bij jongeren met toestemming) en hebben wij, in overleg met de ouders, ook contact met school, mocht dit nodig zijn. Het belang van uw kind staat ten allen tijden voorop!

Begeleiding ouder

Als ouder kunt u zelf ook terecht voor begeleiding wanneer u de scheiding zo goed mogelijk voor de kinderen wilt laten verlopen en advies wilt over de aanpak hiervan. Uiteindelijk is het in ieders belang, maar vooral voor de kinderen, dat u als ouders samen goed kunt blijven communiceren. Praktijk Sta Sterk biedt u hierbij persoonlijke hulp en begeleiding op maat. 

U bent dan wel ex partners, maar ouder bent u samen voor de rest van uw leven!