Gratis adviesgesprek op 06 20 04 52 57 info@praktijkstasterk.nl

Faalangst training

Hulp bij kritische en onzekere kinderen 

Is uw kind onzeker over zijn of haar eigen functioneren, waardoor het zich zelf onder druk zet, om bijvoorbeeld goed te moeten presteren.  Dan is deze faalangst training misschien iets voor uw kind!

De Faalangst training is geschikt voor kinderen en jongeren die erg kritisch over zichzelf zijn en zich afvragen of ze het wel goed doen in allerlei sociale situaties of bij het leveren van prestaties. Zij stellen hoge eisen aan zichzelf, zijn perfectionistisch ingesteld en vinden van zichzelf dat zij geen fouten mogen maken. Er is dan altijd sprake van niet helpende gedachten, zoals: ‘het lukt mij niet’, ‘ze vinden mij vast stom, als ik dit niet goed doe’ etc.. Dit gedrag komen we onder andere tegen bij: toetsen, spreekbeurten, sporten, toneel, buitenspelen, het geven van een presentatie.

Het doel van faalangst training

Tijdens de training leert uw kind deze niet-helpende gedachten te veranderen in helpende gedachten, waardoor zij zich anders gaan voelen en positiever over zichzelf gaan denken. 

De training heeft drie opeenvolgende aandachtsgebieden:
    ✓ Anders denken
✓ Anders doen
  ✓ Anders voelen

Hiermee leren kinderen weer functioneren zoals ze willen, omdat ze hun belemmeringen overwinnen. Zij leren anders om te gaan met de situaties die faalangst oproepen en zien in dat fouten maken helemaal niet zo erg is. Daarnaast ontwikkelen zij sociale en weerbare vaardigheden, waaronder sterke lichaamstaal.

Meer informatie

Wilt u naar aanleiding van de gegeven informatie meer weten, of heeft u vragen over de kosten, inhoud en aanmelding? Aarzel dan niet om contact op te nemen! 

Ik raad u aan een kijkje te nemen in mijn agenda, hier staan ook vaak trainingen gepland waar u uw kind voor kunt aanmelden.