Gratis adviesgesprek op 06 20 04 52 57 info@praktijkstasterk.nl

Over Praktijk Sta Sterk

Over mij 

Mijn naam is Helen Geurtsen, woonachtig in Ermelo en moeder van 2 kinderen. In de afgelopen ruim 20 jaar, heb ik als maatschappelijk werker gewerkt met volwassenen en kinderen met diverse problematiek. Naast ervaring op het gebied van relatieproblemen, rouwverwerking, huiselijk geweld, heb ik ook ervaring opgedaan met kinderen die gepest werden, kinderen die onzeker of angstig waren, ouders met vragen over opvoeding, problemen tijdens een echtscheiding. Ik heb mede hierdoor een brede achtergrond. Mijn deskundigheid onderhoud ik door jaarlijks naar bijscholing te gaan en congressen te bezoeken.

Ik ben een bevlogen maatschappelijk werker die zich op betrokken wijze inzet voor jeugd en volwassenen. Wanneer je niet lekker in je vel zit, omdat het tegenzit, of omdat je pijnlijke dingen in je leven hebt meegemaakt, waar je last van hebt. Als maatschappelijk werker tref ik mensen op zo’n moment in hun leven. Bijzonder in mijn werk vind ik steeds de veerkracht van de mensen, van waaruit ik met hen op zoek ga naar hun mogelijke oplossing.

In mijn praktijk is er tijd en ruimte voor jouw verhaal en vind je een luisterend oor. Samen kijken we naar jouw last of probleem en gaan we op zoek naar jouw eigen oplossing. Dit in een rustige, prettige sfeer en op basis van vertrouwen, met duidelijke, korte lijnen en gericht op samenwerking met derden wanneer dit nodig is.  

Doordat ik mij continue blijf scholen en certificeren ben ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, trends en methodes.

Specialisatie: pesten

Een andere kwetsbare groep, waar mijn praktijk zich speciaal op richt, zijn de kinderen en jongeren die gepest worden. Bij langdurig pesten, heeft het een enorme impact op het kind en zijn ontwikkeling. Onzekerheid, twijfelen aan zichzelf, sociaal isolement, slecht slapen, slechte schoolprestaties, zijn dingen die ik regelmatig tegenkom in mijn praktijk. Ook bij volwassenen die langdurig gepest zijn in hun jeugd, zie ik nog diverse klachten terug. Wanneer het pesten nog actueel is, zal praktijk Sta Sterk zich richten op het stoppen van het pesten, samen met betreffende kind, ouders, school, een plan van aanpak maken. Ik ondersteun het kind/jongere, de ouders, maar ook school, om dit te stoppen en er weer een veilige situatie voor de betreffende kinderen geboden kan worden.

Specialisatie: echtscheiding

In mijn werk heb ik altijd oog gehad voor kwetsbare posities waar kinderen en jongeren in terecht kunnen komen, zoals bij een echtscheiding. Het belang van kinderen om van beide ouders te mogen houden, dat ze hun stem mogen laten horen, dat er ruimte is om te vertellen wat voor hen goed is en waar hun behoeftes liggen, is in mijn optiek van groot belang voor hun verdere ontwikkeling tot volwassene. In mijn praktijk is er dan ook speciaal aandacht voor deze groep kinderen en jongeren, om zichtbaar te maken wat zij nodig hebben, in deze moeilijke en vaak ingrijpende fase van hun leven. Als maatschappelijk werker ondersteun ik hen daarbij in het contact met hun ouders. Maar ook de ex partners in hun rol van ouder.

Waarom kiezen voor Praktijk Sta Sterk

Flexibele werktijden

Praktijk Sta Sterk heeft flexibele werktijden, wat betekent dat u zowel overdag als in de avonduren begeleiding voor u kind, of een ouder gesprek kunt krijgen.

Zeer ervaren

Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide scholing kan Praktijk Sta Sterk op iedere situatie inspelen. Ik volg jaarlijkse cursussen en ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Persoonlijk

Praktijk Sta Sterk biedt alle diensten volledig op maat aan en in volledige samenspraak met u. Alle diensten passen wij waar nodig aan, aan de situatie die voor u van toepassing is. 

Regionaal

Praktijk Sta Sterk werkt vooral samen met mensen uit de regio zodat er een persoonlijke en goede samenwerking tot stand kan komen die berust op vertrouwen. Wij zijn zelf gevestigd in Ermelo. 

Eerlijke prijzen

Eerlijke prijzen tegen de beste kwaliteit is wat onze praktijk biedt. Wij hanteren vaste prijzen die ook te vinden zijn op onze website. Mocht u toch vragen hebben neem dan gerust contact op.