Gratis adviesgesprek op 06 20 04 52 57 info@praktijkstasterk.nl

Stevige Stap training

Wat is Stevige Stap Training 

Wanneer kinderen in groep 8 zitten, dan laten ze duidelijk merken dat ze de oudsten zijn. Dat laatste jaar in groep acht ziet u hen letterlijk en figuurlijk groeien. Wanneer ze op kamp zijn geweest, de cito toets hebben gehad, de middelbare schoolkeuze hebben gemaakt en dan de musical hebben opgevoerd aan het eind van het jaar, dan komt er aan hun lagere schoolperiode een einde. Ze zijn klaar op de lagere school en er wacht hen een nieuwe stap!

Elke ouder ziet zijn kind graag vol zelfvertrouwen de overstap maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Dit is vaak een hele overgang voor kinderen, waaraan zij best moeten wennen. Het is ook een spannende en leuke, nieuwe fase die aanbreekt. Die vaak weer nieuwe ervaringen met zich meebrengt.

Maar wat nu als uw kind er als een berg tegenop ziet en zich helemaal niet zeker voelt om die overstap te maken? Ze worden geconfronteerd met vele nieuwe dingen zoals: andere klasgenoten, (veel) nieuwe leraren, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk? Misschien is de Stevige stap training dan iets voor uw kind! 

Waarom stevige stap training

Door middel van gesprekken, spellen en oefeningen leren zij meer over sociaal omgaan met elkaar en omgaan met groepsdruk. Naast ‘weten’ en ‘kunnen’ wordt uitgebreid aandacht besteed aan de eigen behoefte (’willen’) en welke manier het beste bij het kind past (‘zijn’). Zo vinden de kinderen hun eigen oplossingen die echt bij hen zelf horen! Zij leren de gevolgen van eigen gedachten en gedrag te zien, en ontdekken hoe zij dit kunnen inzetten om hun doelen te bereiken. In de training werken zij aan hun eigen persoonlijke leerdoelen welke voorafgaand tijdens de intake worden geformuleerd.

De Stevige Stap training geeft kinderen vóór én aan het begin van de brugklasperiode een steuntje in de rug zodat ze met meer zelfvertrouwen die eerste stappen in deze nieuwe en onbekende situatie kunnen zetten. Aan het eind van de training voelen de kinderen zich zelfverzekerder, zij kunnen zich op een positieve manier presenteren en contact maken/onderhouden met nieuwe klasgenoten en/of leraren.

In de Stevige Stap training wordt onder meer aandacht besteed aan:
✓ Hoe presenteer ik mijzelf in een nieuwe groep/ hoe maak ik nieuwe vrienden?
✓ Hoe geef ik mijn grenzen aan en kan ik (op een assertieve manier) voor mijzelf opkomen?
✓ Hoe ga ik om met groepsdruk?
✓ Hoe ga ik om met lastige situaties: kritiek, ruzies en (cyber)pesten?

Meer informatie

Wilt u naar aanleiding van de gegeven informatie meer weten, of heeft u vragen over de kosten, inhoud en aanmelding? Aarzel dan niet om contact op te nemen! 

Ik raad u aan een kijkje te nemen in mijn agenda, hier staan ook vaak trainingen gepland waar u uw kind voor kunt aanmelden.